Miért kell tapadóhidat használni ha burkolatra burkolatot ragasztunk?

Szolnok referencia 5

Néhány évtizede még nem is hallottunk a tapadóhídról, ma pedig nincs építkezés, amelynél ne fogyna el több liter. A tapadóhidak, ahogyan a nevük is mutatja, két felület közötti tapadást javítják. Olyan diszperziós kötőanyagot tartalmazó mélyalapozók, amelyek csökkentik és egyenletesebbé teszik az alapfelület nedvszívó képességét.

Kül- és beltérben egyaránt eredményesen alkalmazhatóak festék, vékonyvakolat felhordása, illetve felületi hibák javítása előtt beton és habarcsfelületek, glettelt hőszigetelések, valamint azbesztcement, gipsz és műkő elemek tapadásjavító alapozására. A tapadóhidak mindenféle szennyeződéstől mentes felületre hordhatóak fel.

Felhordás előtt a felültetet alaposan meg kell tisztítani a portól, az olajtól, a zsírtól és a felületi sérüléseket is ki kell javítani. A mélyalapozókat ecsettel és teddy-hengerrel is fel lehet hordani, azonban a használatuk tűző napsütésben és +5°C alatti hőmérsékleten nem javasolt. A mélyalapozáshoz használt eszközök száradás előtt, vízzel kimoshatóak, tisztíthatóak.

Mindig csak annyi koncentrátumot érdemes felhígítani, amennyi az adott felületre szükséges és használat előtt mindenképpen el kell olvasni a gyártó útmutatását, hogy a hígítás megfelelő legyen, illetve a következő munkafolyamatot ütemezni lehessen.

Vannak olyan mélyalapozók, amelyeknél az a javaslat, hogy az alapozó teljes megszáradása előtt, ún. „nedves a nedvesre” technológiával hordható fel a következő réteg, ám vannak olyan tapadóhidak is, amelyeknél a teljes száradás után lehet folytatni következő munkafázist. Tapadóhidakat kedvezményesen webshopunkban tud vásárolni:

https://csempebolt.eu/mapei-alapozo-es-parazaro-szerek/